2023.11.14 - - Tvaru, kokybiška, ilgaamžiška: ką išrinkti Kalėdoms vaikams?

Skatinantys vaizduotę, ilgaamžiai, saugūs, tvarūs ir padedantys vaikams nusiraminti – taip apibūdinami mediniai žaislai vaikams.

Vaikų ugdymo specialistai vieningai sutaria, kad detalėmis, rėkiančiomis spalvomis neperkrauti ir per stipriai nestimuliuojantys mediniai žaislai yra tinkamesnis dovanų vaikams pasirinkimas, nei daugelis alternatyvų. Gausi gamtai ir vaikams draugiškų medinių žaislų kolekcija grįžta ir į Kalėdų šventėms besiruošiančių „Lidl“ parduotuvių lentynas.

Dėmesio neblaškantys, žybsinčiomis švieselėmis ir lemputėmis neperkrauti žaislai pranašesni tuo, kad leidžia vaikams nusiraminti ir susikaupti, pasakoja „Lidl Lietuva“ pirkimų tvarumo specialistė Karolina Labulytė.

„Mūsų pirkėjai yra itin pamėgę medinius žaislus, nes jie yra ne tik tvarūs, bet ir suteikia galimybę vaikams ne vien vykdyti žaislo nurodymus, o iš tiesų su juo žaisti, pasitelkti fantaziją ir sumanumą. Vaikai noriai medinius žaislus tyrinėja, jiems malonu liesti jų šiltą paviršių. Visa tai lemia, kad žaidimai su mediniais žaislais tampa turiningesni, kūrybiškesni, jų metu vaikas greičiau įsisavina informaciją“, – teigia K. Labulytė.

Ir mažiausiems, ir didesniems

„Lidl Lietuva“ atstovės teigimu, patvarumu pasižymintys mediniai žaislai gali būti perduodami iš kartos į kartą ir netgi gali tapti šilta šeimos tradicija.

„Tokie klasikiniai mediniai žaislai kaip dėlionės ar įvairios kaladėlės padeda lavinti skaičiavimo, smulkiosios bei stambiosios motorikos ar problemų sprendimo įgūdžius, rankų ir akių koordinaciją, pastabumą. Žaisdami su tokiais žaislais vaikai susipažįsta ir su juos supančiu pasauliu – ima geriau suprasti, kaip veikia gravitacija, ima suvokti erdvę, ugdomi jų inžineriniai gebėjimai“, – pasakoja K. Labulytė.

Didesniems vaikams skirti „Lidl“ mediniai žaislai leidžia užsiimti vaidmenų žaidimais, išbandyti save traukinio mašinisto, kepėjo ar gydytojo rolėje, padeda ugdyti empatiją ir megzti tvirtesnius ryšius su kitais vaikais ar suaugusiaisiais bei lavina vaizduotę ir kūrybiškumą.

Pagaminti iš kokybiškų medžiagų

Mediniai „Lidl“ žaislai – patvarūs ir saugūs, todėl tėvai neturi baimintis, kad žaisliukas sulūš, kaip dažnai nutinka žaidžiant su pagamintais iš plastiko. Be to, jie yra padengti vaikams saugiomis medžiagomis.

„Mažyliai pasaulį patiria ir ragaudami, todėl neretai „paragauja“ ir savo žaislų, dėl to mūsų parduodamų medinių žaisliukų paviršius padengtas pavojaus sveikatai nekeliančiomis medžiagomis. Tai yra, tirpiklių neturinčiais lakais bei vandens pagrindu pagamintais dažais. Mūsų mediniai žaislai pažymėti „TÜV Rheinland“ – vienos patikimiausių Europos testavimo organizacijų – GS kokybės ženklu (vokiškai „Geprüfte Sicherheit“ – patikrintas saugumas), įrodančiu žaislų kokybę ir saugumą“, – sako K. Labulytė.

Naudojama mediena – tvari

„Lidl“ žaislai, kaip ir kitos iš medienos pagamintos prekės, taip pat pasižymi tvarumu ir yra gaminami naudojant FSC (angl. Forest Stewardship Council) sertifikuotą medieną. Šis standartas apima aibę reikalavimų – nuo aplinkos apsaugos biologinei įvairovei ir natūralioms buveinėms išsaugoti iki socialinių kriterijų vietos bendruomenių teisėms apginti. Tad tokiu ženklu pažymėtos prekės yra tvaresnis pasirinkimas, leidžiantis prisidėti prie aplinkai nekenkiančio, socialiai naudingo ir ekonomiškai gyvybingo miškų valdymo.

„Plastikinės ar metalinės šių žaislų detalės taip pat yra pagamintos iš nepavojingų ir neteršiančių medžiagų. Be to, šie žaislai gaminami remiantis sąžiningos prekybos principais pagal „amfori BSCI“ pasaulinę iniciatyvą, kurios tikslas – gerinti socialinius standartus gamyboje ir tiekimo grandinėje“, – pažymi K. Labulytė.

Nuo lapkričio 9 d. „Lidl“ pasirodžiusiame kalėdiniame medinių žaislų asortimente – kelių rūšių geležinkelio rinkiniai, lėlių nameliai ir lėlių namelio baldai, staliaus darbastalis su įrankiais, žaislinė kūdikių ir veterinarijos klinika, žaislinės virtuvėlės, mediniai maisto ir virtuvės reikmenų rinkiniai, vaikštynė, supamas arkliukas, dviratukas, muzikos instrumentai, kaladėlių rinkiniai, traukinukas, Nojaus arka, įvairios dėlionės, žaidimai ir žaislų rinkiniai.

Lina Skersytė
Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
UAB „Lidl Lietuva“
Tel. +370 5 267 3228, mob. tel. +370 680 53556
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai