2012.02.28 - - Lietuvoje pasirodė pirmoji Europoje alaus skardinė-taurė

Lietuvoje pirmojoje iš visų Europos šalių pristatyta alaus skardinė, kuri atidaryta tampa taure. Tokią unikalią skardinę-taurę pristatė "Kalnapilio" alaus darykla savo "Original" rūšies alui. Tyrimai rodo, jog 80 proc. gyventojų alų geria iš originalios jo taros – skardinės ar butelio.

"Kalnapilio" užsakymu praėjusių metų pabaigoje atliktas tyrimas parodė, kad dauguma šalies gyventojų alų gurkšnoja iš originalios jo taros. Alų buteliuose dažniau renkasi jo atsigerti namuose nusprendę žmonės, o skardinėse – keliaujantys ar tiek aktyviai, tiek pasyviai gamtoje poilsiaujantys žmonės. "Kalnapilio-Tauro grupės" generalinio direktoriaus Marijaus Kirstuko teigimu, ši naujovė Lietuvai pritaikyta, siekiant pasiūlyti šalies gyventojams patogesnį būdą gerti alų iš skardinės.

"Idėja naują technologiją ne tik Baltijos šalyse, tačiau ir visoje Europoje pritaikyti Lietuvai, gimė, nes norėjome pasiūlyti alternatyvą alaus mėgėjams tuomet, kai norisi alų gerti iš taurės, tačiau nėra galimybės jos vežtis. Arba tuomet, kai prireiktų labai daug taurių, tačiau jų paprasčiausiai tiek neturima, pavyzdžiui – vakarėlio metu. Nauja "Original" alaus skardinė vienu judesiu – atidarius jos viršų – virsta taure, taigi ji daug patogesne. Be to, siūlydami netradicinius sprendimus siekiame pateisinti inovacijų lyderio alaus rinkoje vardą", – sakė M. Kirstukas.

Tyrimo rezultatai taip pat parodė, kad be pagrindinio naujosios skardinės privalumo – patogumo gerti neturint galimybės alų persipilti į taurę – respondentams taip pat patiko, kad atviresnėje skardinėje geriau atsiskleidžia alaus kvapas, matosi pats gėrimas. Dalis apklaustųjų naujosios skardinės privalumais įvardino ir inovatyvią jos idėją ar patogų būdą atidaryti.